7 redenen om voor hout te kiezen

7 redenen om voor hout te kiezen voor uw poort of tuinscherm:

 1. Hout is uniek

Een houten poort oftuinscherm heeft niet alleen een functionele taak, ze zijn ook het visitekaartje van je woning. Ze drukken er jouw persoonlijke stempel op. Geen twee bomen zijn identiek, wat het resultaat tot iets unieks maakt.

2. Hout is onderhoudsvriendelijk

'Hout vraagt nogal wat onderhoud' dacht je? Integendeel. Een simpele onderhoudsbeurt om de twee à drie jaar volstaat om het hout in conditie te houden. En met de nieuwste generatie beitsen is die klus zo geklaard.

3. Hout past perfect

Hout laat zich makkelijk bewerken. Op technisch vlak is het zo veelzijdig dat je er alle kanten mee op kunt. Hout is het geknipte materiaal voor om het even welke architectuur. Kies je voor een ultra-moderne bouwstijl? Of hou je het liever klassiek? Geen punt. Hout voelt zich overal thuis.

4. Hout is water- en windbestendig

Houten poorten moeten tegen een stootje kunnen. Jaar in jaar uit staan ze in weer en wind. Ook hier is hout het materiaal bij uitstek. Als je bedenkt welke natuurkrachten houten zeeschepen vroeger trotseerden...

5. Hout is kleurrijk

Hout heeft van nature een aangename, warme patine. Kleur, glans en nerven verschillen van soort tot soort.

6. Hout is behaaglijk

Kiezen voor hout, doe je bewust. Toch speelt je gevoel en persoonlijke smaak hierbij een belangrijke rol. Houten tuinpoorten en - schermen zijn niet alleen mooi om te zien. Ze stralen warmte uit en geven je woning een bepaald cachet.  

7. Hout is tijdloos

Hout heeft in het verleden zijn degelijkheid bewezen. Vandaag is dit natuurproduct weer erg in trek. Niet alleen omwille van zijn natuurlijke eigenschappen maar ook omwille van de creatieve mogelijkheden: puur natuur of met een kleurtje, ultra-modern of eerder klassiek, gestyleerd of gesofisticeerd ... aan jou de keuze.

 

Terug naar FAQ

Back to Top