Grote keuze terrasplanken uit tropisch hardhout

TERRASPLANKEN

 

 

  ipé terrasplank glad met deckwise clipssysteem: meer info

                          ref. ipe21145K  lengte <= 3 m

                          ref. ipe21145L  lengte >    3 m

  padouk terrasplank glad met deckwise clipssysteem: meer info

                         ref. pad21145

  ipé terrasplank glad: meer info

                         ref. ipe2119      21x180

                         ref. ipe21145G  21x145

 

jatoba terrasplank glad: meer info

                         ref. jat21145

massaranduba terrasplank tropisch hardhout  massaranduba terrasplank anti-slip: meer info

                        ref. ros28145

 

terrasplank geïmpregneerd dennenhout  dennenhout terrasplank anti-slip: meer info

                         ref. tl28240      lengte 240 cm

                         ref. tl28360      lengte 360 cm

bankirai terrastegel 50x50   bankirai terrastegel: meer info

                       ref. bat0505  terrastegel 50 cm x 50 cm       (10 % korting per volle pak (= 360 st)

                      

 

EINDE REEKSEN: bekijk hier onze AANBIEDINGEN

 

Weetjes:

- hardhouten terrasplanken drogen zeer snel aan de kopse kanten, duidelijk sneller dan aan de langskanten. Dit kan voor kopscheuren zorgen. Daarom worden terrasplanken beter tijdens de plaatsing van het terras op maat gezaagd.  Ook op de oppervlakte van een terrasplank kunnen scheuren ontstaan door de droging.  Dit is een volkomen natuurlijk gedrag en is niet te vermijden, al verschilt de gradatie wel per houtsoort. Naarmate het tuinhout een evenwichtsvochtgehalte bereikt, neemt de grootte en lengte van deze scheuren in sterke mate terug af

- sommige hardhoutsoorten bloeden uit. Zo noemt men het uittreden van de inhoudsstoffen uit het hout.  Overtollige inhoudsstoffen kunnen bij blootstelling aan weersinvloeden echter worden uitgespoeld en moeilijk te verwijderen vlekken op omliggende materialen achterlaten. Pas dus steeds op voor dat u hardhout gebruikt in de omgeving van bleke natuursteen, een vijver of een zwembad.

- omdat hardhoutbomen meestel enkel takken en bladeren in de kroon hebben, noemt men hardhout van deze bomen vaak 'foutvrij'. Toch is een kwast of kruisdraad in hardhout geen fout, echter een volkomen natuurlijke eigenschap. Dit geldt ook voor de kleurverschillen tussen de terrasplanken onderling.  Ook pinholes (= wormgaten) vormen een natuurlijk aspect.

- wij, bij Botanica Wood, trachten steeds door onze kwaliteitsselectie een duidelijk hogere standaard te hanteren en trachten een minimum van bovengenoemde fouten te leveren. Compleet vermijden van deze karakteristieken in het tuinhout zou niet juist zijn omdat wij natuurlijk ook trachten om milieubewust te werk te gaan.

 

Vraag bij uw tuinaannemer naar de terrasplanken van Botanica Wood.  

Terug naar INHOUD

 

 

 

terrasplank, terrasplanken, houten terras, houten buitenvloer, vlonderplanken, houten vloer, houten terrasvloer, houten terras leggen, houten terrasplanken, aanleggen houten terras, terras in hout, terrasbalkon, terras rond zwembad, buitenvloer van hardhout, hout voor terras, onderhoud houten terras, prijzen terras, prijzen terrasplanken, houten vloertje, terras met warme en gezellige sfeer, terras aanleggen, terrasplanken prijs,
Back to Top