FSC hout

FSC® hout

Is FSC® gecertificeerd hout veel duurder dan niet gecertificeerd hout?

Afhankelijk van de gewenste houtsoort kunnen de prijsverschillen klein of groot zijn.  Goed bosbeheer vraagt nu eenmaal meer tijd, aandacht en controle. Als u openstaat voor andere houtsoorten met gelijkaardige eigenschappen of andere maatvoeringen zullen de prijsverschillen miniem zijn.

Hoe kunt u als klant zeker zijn dat het werkelijk om FSC® hardhout gaat?

De verkoper moet in het bezit zijn van een COC-nummer EN de factuur moet duidelijk aangeven welke producten FSC® gecertificeerd zijn.

De recentste cijfers (15/04/2016):

- wereldwijd is 187.163.152 ha bos FSC® gecertificeerd

- in het totaal zijn meer dan 50.000 bedrijven FSC® gecertificeerd

In België betreft dit 23.259 ha FSC® bos en 695 FSC® gecertificeerde bedrijven (waaronder Botanica Wood nv)

 fsc gecertificeerd

Bossen zijn een onlosmakelijk deel van ons landschap.  Ze zijn een thuis voor de plaatselijke fauna en flora en bieden de mens werk in zijn onmiddellijke omgeving.  Bossen zijn een kostbaar goed dat we moeten beschermen, zowel voor onszelf als voor zij die na ons komen.  Duurzaam bosbeheer betekent het verantwoord gebruik maken van de diversiteit van het bos.  Bij verantwoord bosbeheer moet men op een rendabele maar voorzichtige manier gebruik maken van wat het bos te bieden heeft. Na een grondige bosinventarisatie in een FSC bos heeft de bosbeheerder een goed zicht op wat het bos te bieden heeft, niet enkel op korte termijn maar ook ver in de toekomst.  Door bij de exploitatie de nodige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen kan de bosbeheerder de impact van de houtkap tot een minimum beperken.

Terug naar FSC® label

Back to Top