Het FSC®-label staat voor het opvolgen van sociale, ecologische en economische criteria

FSC®   certificaat Botanica Wood NV

FSC certitificaat

 

Steeds meer overheden en lokale besturen - zowel in België, Europa als wereldwijd - kiezen in hun aankoopbeleid bewust voor hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.  FSC gecertificeerde houtproducten geven hen deze garantie.

Het opnemen van de vereiste rond 'duurzaam geëxploiteerd hout' in overheidsopdrachten en bestekteksten is uiteraard een eerste belangrijke stap. Maar aandacht hebben voor de juiste garanties bij levering of oplevering is minstens zo belangrijk: essentieel is te werken met FSC Chain of Custody gecertificeerde leveranciers en facturen te veriiëren voor wat de FSC garanties betreft.

FSC gecertificeerde bedrijven dragen zorg voor de traceerbaarheid van FSC gecertificeerde houtproducten binnen hun bedrijf (zowel bij ontvangst, opslag als verwerking) en houden een goede en sluitende administratie bij.  De bedrijven worden hierop gecontroleerd en krijgen een zogeheten FSC Chain of Custody (CoC) certificaat met een unieke certificaatcode.  Enkel door te kiezen voor bedrijven met een FSC CoC certificaat kan men de garanties krijgen dat het effectief om FSC gecertificeerde producten gaat.

Lees meer over FSC®

Meer uitleg vindt u op www.fsc.be

Wenst u informatie over de levering van FSC® hout, neem dan zeker contact op met Botanica Wood nv.

 

 

 

Back to Top